Sider

mandag 29. november 2010

Macarons

Enda meir godt til Jul: Macarons eller franske makroner.Malte mandlar ,melis og eggekvite...høyres veldig enkelt ut,men er nok litt meir komplisert.Må øve meg litt til før jul og lage dei også i andre fargar.Vi prøvde dei på bursdagen til J og dei smakte ok,men litt tørre? ;-)


onsdag 24. november 2010

Kvit sjokolade med pistasjnøtter og tranebær

kan det bli bedre?Og i alle jule fargar...I år blir det meir av denne sorten til jul istedenfor kaker som ingen vil ha.Rask å lage og utrulig godt.Som julegave til noken som he alt?





Oppskrift:

2 plater  kvit sjokolade a 100 gr

ca 60 gr tranebær

ca 60 gr pistasjnøtter

1 ss smør

Kle ein liten form med plast folie

Smelt smøret og ha i sjokoladen,men helst over vanndamp,kvit sjokolade tåler ikkje varmen like bra som den mørke

Eg smelta først 1 plate og hadde den i bottnen  og hadde lett hakka pistasjnøtter og tranebær på, så smelta eg den andre platen og hadde den forsiktig over,så den dekka alt.La det stå kaldt til sjokoladen stivna igjen.Skjer i små bita ca 2x2 cm og oppbevar kaldt.Det samme kan du lage med mørk sjokolade !

Smaka himmelsk!

tirsdag 23. november 2010

Islykter

Kvart år så he eg planar om å lage islykter.Og kvart år så gløymer eg det...men i dag brukte eg nokre gammle roser og fant fram min silikon kakeform som ser ut som ein rose og laga islykten med blomster i.Det tar ein stund,fordi eg fryser litt om gangen,så blomster ikkje flyter opp.Laga også disse lyktene her!



torsdag 18. november 2010

Været i dag:

Kaldt og vakkert :-3 gr og lite snø,vindstille.Den lave november sola gjer skogen magisk og trollsk:









onsdag 17. november 2010

Lilla - advent snart

Lilla er min farge men nå er den overalt..i kvar einaste butikk .Det blir vel mykje for meg...less is more..seies det :-)



tirsdag 16. november 2010

"Så jukser vi litt”...

Dei ser så ekte,men er altså"juks"fra Euronics til ein veldig god pris.Eg elska levande lys,men av og til vil eg ha dei på plassa der dei absolutt ikkje kan være og da er det greit med litt juks!





søndag 14. november 2010

Mårtens gås

Klokke er 03.19...festen er over..og kjekt var det..meir seinare idag.




Ja,så er årets Mårtens gås over,maten vart god og gjestane fornøyde.Om det blir gås neste år er ikkje godt å vite,det var vanskelig å få takk i gås i år,så få vi sjå...

fredag 12. november 2010

Maten er snart klar....

Så er eg i gang,det  som kan gjerast på forhånd betyr  mindre arbeid i morgå:

Marinerte oliven,oksehalesuppe med heimelaga ristabrød,kraft kokt på innmaten og vinga fra to gås,kryddermarinerte skogsbær som er best når dei står natta over og små kokos og sjokolade muffins til kaffi:




I morgå skal eg lage rødvinssaus,renske rosenkål ,skrelle masse poteter og steike gås i ca 3 tima.Eplekake skal eg også lage tidlig på dagen og la det stå i kjøleskapet .Den trenge ca 30 min i ovnen og  blir servert varm med vaniljeisen.Så er det bare vente på gjestane og ha det kjekt!

:-)

tirsdag 9. november 2010

The same prosedure as last year?

The same prosedure as every year...  :-)

Så er tida her for den årlige Mårtensgåsfesten den 11.11..som i år blir feira den 13.11.Eg fikk heldigvis  få  tak i to gås som er nokså store og ikkje så dyre som dei var i fjor.Invitasjonane er sendt og forberedelsane i gang:

tirsdag 2. november 2010

November

Så er november her med storm,vind og regn...






Men også tid for lys og varme: