Iår vil eg lage middag for slekt og famile to gangar kvar måned.Helst noke nytt som vi ikkje smakte før.Ein liten kulinarisk reise ...
Igår var det middag fra middelhavet:
vi begynte med hummus,kikertepure med kvitløk og sitronsaft.
Så var det kylling med oliven og sitron fra Marocco : Djej m 'chermel,servert med cous cous og semulebrød fra Tunisia : Khubz Mbassis.
Vi avslutta med blodappelsin med kanel og semulekake med valmuefrø fra Egypt : Basbousa.
4 kommentarer:
Det der såg godt ut. Fekk lyst til å lage kyllingretten m/couscous. Eg har vore i Marocco og ete couscous. Hugsar spesielt ei lammegryte.
Det her ser soooo godt ut!! Vi hadde potet-golas til söndagsmiddag.... :/
Her var det ja: semulekake med valmuefrø. Kan eg få oppskrift. Her var fine bilete på denne bloggen. Kor i verda ser det slik ut?
Til Bygg:
Kaka heite Basbousa
110gr smør
175 gr sukker
2 ss valmuefrø
1 ts vaniljeessens
2 egg
450 gr finmalt semule mel
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
175 gr avrent yogurt naturell
12 manler delt i to
Sirup:
2 1/2 dl vaten
450 gr sukker
presset saft av 1/2 sitron
Lag sirup først ved å koke opp vaten,tilsatt sukker og sitron saft og la det små koke ca 10 min.Avkjøl
Rør sukker og smør i en bolle.Bland i valmuefrø og vanilje,så egg,et om gangen.Bland sammen det tørre og fold in yogurt og røra med sukker,egg og smør.
Hell røra i ein liten smurt nagpanne på ca 20x30 cm.
Legg på de halve mandla slik at kvar kakestykke for ein mandel i midten.
Steik i ovnen ca 30 min ved 190 gr
ta den ut og hell sirupen over kaka skjer den i ruter og sett den tilbake i oven i ca 4-5 min.
Serveres med pisket kremfløte.
Alle bilda er fra Hareidøya på Sunnmøre kysten :-)
Legg inn en kommentar