Sider

onsdag 13. februar 2008

Kulinarisk reise:Cajun-mat




I dag var det sørstatene i USA vi besøkte på vårt kulinarisk reise.Forrett var Cajun reker i smør med kvitløk,rosmarin,basilikum..Mais brød og "hushpuppies" å dyppe i sausen.







Gratinerte poteter med spekeskinke og løk og salat av asparges bønner.





Til dessert var det Limemousse




Avslutta med deilig Pecan pie og kaffi.

6 kommentarer:

Guinivieve sa...

Frys ned og send omgaaende!
Andrej vil vete korleis du laga mousse..

Guinivieve sa...

PS, kan ikkje sjaa 2 av bilda (pottittane og salat)

Teta Pehta sa...

Limemousse
1 pk gelatin uten smak
7 eggeplommer
225 gr sukker
1 1/4 dl nypresset lime saft
1 ss finrevet lime skal
7 eggekviter
1 1/2 dl kremfløte
Løs opp gelatin i33 ss vaten.og hold den flytande.
Pisk eggeplomanne med sukker til ein luftig eggedosis,tilsett lime saft og lime skall.
Ha blandingen i ein kjele i eit vannbad.Kok over svak varme til den tykna.Rør heile tida,det tar ca 10 min.
Ta av varmen,rør i gelatinen og sett den til avkjøling.
Stivpisk eggekvite og brett dei i eggeplomme blandinga
Stivpisk kremfløten og ha den forsiktig i.
Hell moussen i ein stor bolle eller porsjon skålar.
Det er ein stor porsjon og heilt utrulig god.!! :-)

Teta Pehta sa...

Det skal være 3 ss vaten og ikkje 33!!!Må ha brilla!!!He,he...

ortentrovag sa...

Det måtte ta nokre timar å ete seg gjennom så mykje god mat! Eg kjøpte eit krydder i vik som heiter Sumak utan å ane kva eg skulle bruke det til. Tenkte du skulle få halvparten.Går reisa til Libanon?

bygg sa...

Eg søkte på valmuefrø og kom til denne bloggen. har du ei oppskrift med valmuefrø. Eg har fått ein pk med knuste frø i gåve.

Legg inn en kommentar