Sider

tirsdag 8. september 2009

Chilli gele

Etter oppskrifta til Nigella,laga eg chilli gele eller som ho sei det:Chelly?Det ser veldig bra,men eg he ikkje smakt den endå.Julegave til noken?

Brukast ikkje som vanlig gele,men til kalde kjøtt retta og til ostefat.Men Nigella skriver at man godt kan smøre det på brød etter "hangover"he he.


5 kommentarer:

Solveig sa...

Spennande! Eg har rognebær i frysaren. Kanskje eg skal prøve Gunda si oppskrift med eple? Ein får gjere som med plantar om våren: Prøve minst ein ny.

nina sa...

kan ej bere få spøre ka tid en bruka Chilli gele? :) Aldri hørt om før!!

Metka sa...

Kan ej faa oppskrifta? kan overraske na Andrej, d her höyres ut som noke til han :)

Milena sa...

150 gr fersk rød chilli
150 gr rød paprika
1 kg syltesukker/her selger dei ferdig syltesukker,eg veit ikkje om du får det i Koper,hvis ikkje kan eg sende deg Certo pulveret som du blanda i sukker/
6dl eple/sider eddik

Grov hakk chilli og paprika,kokk opp sukker og eddik og ha chilli og paprika og la det små koke 10 min.Ta det fra varmen og la det stå og ca 40min /da fordelle chilli seg fint rundt/før du he det i steriliserte små glass.
Lages 1 mnd før bruk og kan stå kaldt og mørkt i ca 1 år.
Brukast ikkje som vanlig gele på skiva,men til kalde kjøtt retta og til ostefat.Men Nigella skriver at man godt smøre det på skiva etter "hangover"he he..

Metka sa...

thnxs! ska pröve :)

Legg inn en kommentar