fredag 1. oktober 2010
Lam + haust=love
Haust er lam og fårikål tid,men Aromatiske lammekjøtboller er også godt,spesielt når oppskrifta er fra Nigella sin bok:Nigellas fest-En hyllest til livet! Nå er det tilbud på lammekjøttdeig på butikkane.
500 gr kvernet lammetkjøtt
4 vårløk
1/2ts malt kanel
1 tsmalt spisskumin
1 ts malt allehånde
1 ts salt
3 ss semulegryn
1 egg
Bland alt sammen og la det stå ca 30 min i kjøleskapet.
Nigella skriver at ho klarer å lage ca 75-80 små boller av denne blandinga.Eg fikk 65,men dei var kasnkje litt store.
Steik dei i litt olje i ca 1-2 min på kvar side.La dei renne av på kjøkkenpapir.Kan brukast som snacks til øl,med couscous og grønnsakstuing,fylt i varme pitabrød med salat og hummus,aller bare lagt på toppen av kokt ris.
Nam.nam...
3 kommentarer:
hmm, d ser godt ut :) vi he tatt ei runde me faarikaal, kanskje lammebolla blir d neste :P
Kanskje du kome ned hit og lage haustmat til mej mamma? :)
Den reisande kokk?
Tja....
Legg inn en kommentar