Sider

fredag 1. oktober 2010

Lam + haust=love



Haust er lam og fårikål tid,men  Aromatiske lammekjøtboller er også godt,spesielt når oppskrifta er fra Nigella sin bok:Nigellas fest-En hyllest til livet! Nå er det tilbud på lammekjøttdeig på butikkane.

500 gr kvernet lammetkjøtt

4 vårløk

1/2ts malt kanel

1 tsmalt spisskumin

1 ts malt allehånde

1 ts salt

3 ss semulegryn

1 egg

Bland alt sammen og la det stå ca 30 min i kjøleskapet.

Nigella skriver at ho klarer å lage ca 75-80 små boller av denne blandinga.Eg fikk 65,men dei var kasnkje litt store.

Steik dei i litt olje i ca 1-2 min på kvar side.La dei renne av på kjøkkenpapir.Kan brukast som snacks til øl,med couscous og grønnsakstuing,fylt i varme pitabrød med salat og hummus,aller bare lagt på toppen av kokt ris.

Nam.nam...

3 kommentarer:

metka sa...

hmm, d ser godt ut :) vi he tatt ei runde me faarikaal, kanskje lammebolla blir d neste :P

nina sa...

Kanskje du kome ned hit og lage haustmat til mej mamma? :)

Milena sa...

Den reisande kokk?
Tja....

Legg inn en kommentar